Sri Lanka
Na een korte nacht en een goede vlucht aangekomen in Colombo Sri Lanka. Onze Chauffeur Suranga stond op ons te wachten en we werden naar ons hotel gebracht een resort waar wij bijna de enige gasten waren, in de middag zou hij terug komen met een programma voor ons. Wij nog even geslapen en daarna met de tuktuk naar het centrum geweest.
S´middags kwam onze chauffeur met zijn route..........wel een beetje veel tempels en veel dingen die we al hadden gedaan mmm, nogmaals aangegeven dat we al veel dingen hadden gezien en niet echt alles meer wilde zien nee, hij garandeerde een mooie toer en anders konden we nog altijd aangeven wat we wel wilden en/of wilden veranderen, hadden ook gevraagd of het evt. korter zou kunnen, alles was mogelijk! Dit klonk ons veel belovend dus ook maar de hotels incl. ontbijt en diner laten verzorgen wat een luxe.
Nou daar begonnen we dan om 8 uur s´morgens zouden we vertrekken een rit van 4 uur naar Anuradapura ten noorden van Colombo om 10 uur nog even gestopt voor een kop thee en om 12 uur gingen we eerst lunchen in een echt toeristen restaurant waar wij nu als enige waren. Ronald en ik keken mekaar aan en dit was toch niet helemaal de bedoeling van onze lunch. Zodra we dan ook klaar waren en onze chauffeur weer zagen hebben we dan ook gezegd dat we toch wat meer bij de lokale mensen en misschien iets locals wilde eten, volgens hem was dat moeilijk want er was alleen rijst met curry te eten. Dit vonden wij een beetje raar want in de aziaatische landen waar wij waren geweest en hoe klein het dorp dan ook was, er is altijd wel iets te eten wat wij lusten. Maar goed wij kende Sri Lanka niet. Hierna onze koffers gedumpt en we gingen tempels bezoeken, we moesten ook nog een guide voor de tempels betalen en de entree. Hier zaten we volgens mij niet op te wachten maar goed we wilden wel weten of hij misschien iets anders te vertellen had en het kwam op ons over dat Sri Lanka iets specialer was als de rest van Azie, niet dus. Moe, afgepeigerd en niks nieuws gehoord en gezien kwamen we om 5 uur in het hotel aan. Ook dit was toch niet de bedoeling met een kind, Tijn had weinig bewegings vrijheid want de auto was spik en span met zelfs kranten op de grond en hij had ook nog eens te horen gekregen, toen wij even een pagode aan het bekijken waren, waar hij echt geen zin meer had, dat hij niet in de auto mocht spelen. Kun je dit van een kind verwachten die van 8 tot 5 in een auto moest zitten?
S'avonds toch ook maar even kenbaar gemaakt dat onze dag er zo niet uit hoeft te zien, en bij de tempels willen we geen gids meer. Op de volgende vraag die we stelden wat we morgen gingen doen kregen we te horen, hetzelfde als vandaag. De volgende dag weer 8 uur opgestaan en naar de olifanten rit gereden een half uurtje gereden wat een vermogen koste en daarna gaan lunchen weer in uitgestorven restaurant, want rijst met curry kon Ronald zijn darmen niet tegen, waren een beetje van slag. De restaurants die we aandeden waren ook niet de goedkoopste en s'middags wederom tempels hij maakte ons wel duidelijk dat hij al een gids had gereserveerd, pech dus dit wilde wij niet. Het liep niet echt lekker.
Wederom aangekomen in een leeg hotel, besloten om de volgende dag met onze chauffeur om tafel te gaan zitten. We wilden wat meer zien van het land en de cultuur van hedendaags. En geen ruines die vroeger ooit een tempel waren, waar alleen de fundering er nog maar van stond.
Na het ontbijt eerst even de Lionrock bekeken met zijn frescoes, geweldig een berg met meer als 400 trede's die je moest beklimmen en ik kan je zeggen ons mannetje heeft helemaal zelf gelopen terwijl hij af en toe best bang was, het was dan ook heel stijl naar boven en naar beneden. Zelfs Ronald wilde op de helft terug. Het is dan ook niet alleen dat het mooi was, danwel dat m'n mannen hebben doorgezet en ze trots zijn op zichzelf en dan vooral de kleine. Hij kan zeuren om de kleinste dingen maar als er iets uitdagend is voor ons 3 is hij altijd van de partij. Vervolgens door gereden naar Trincomale een beach resort met een mooi strand. Hier afgesproken dat we ons programma wilde doornemen, we wilden het wat verkorten want Sri Lanka kon ons weinig nieuws bieden. En misschien waren we ook wel een beetje reismoe zo op het einde. Dit doorgesproken met de chauffeur en hij zou s'avonds met een nieuw voorstel komen onze reis wilden we met 8 dagen inkorten en we wilden colombo zien, ondanks dat hij dit niet adviseerde omdat het te druk zou zijn.
Onder het genot van een Sri Lankaanse cognac met sodawater vertelde hij wat voor prijs hij wilde hebben dit lag nog niet eens dicht bij het bedrag wat wij in onze gedachten hadden en daarbij kwam ook dat we zelf een hotel moesten zoeken in Colombo. Terwijl wij de reis die we wilden maken betalen en nog eens 30% kostenderving wilde geven, vonden wij heel reeel. Het schijnt dat hij moe van ons werd en het gesprek afkapte met ik drop jullie in Kandy, ik doe toch niets goed. Gelukkig hadden we niet alles betaald maar wel teveel om ons na 3 dagen te laten droppen, we konden nog wel gebruik maken van het hotel in Kandy en even later kwam die met een voorstel of in Colombo zonder hotel. Ja, wat doe je dan. We konden ons gewoon niet voorstellen dat een chauffeur zegt ik drop jullie incl. kind in het midden van het land. We waren er klaar mee drop ons maar.
Na een fijne rit met een chauffeur die ineens niet meer netjes reed afgedropt in Kandy waar we een visum aan wilde vragen voor India, helaas duurde dit 5 tot 7 werkdagen. Onze chauffeur had gezegd dat het 1 dag zou duren, weer een leer momentje. Dit wilden we niet, misschien dat het in Colombo wat sneller zou gaan. We hebben wat van Kandy kunnen zien met een tuktuk en local food gegeten en natuurlijk hebben ze meer als rijst met curry. We vonden het ook weer heerlijk om zelf dingen te regelen. Na 2 nachten Kandy verder gereist naar Colombo om wederom visum aan te vragen. Dit was gisteren en ook hier duurt een visum 5 tot 7 werkdagen, wij hadden geen zin om in Sri Lanka te wachten, toch een beetje een nasmaak overgehouden en het is hier niet goedkoop.
Gisteren hebben we besloten om naar Dubai te vliegen en vandaag zijn we hier aangekomen. En we hebben ook besloten en geboekt om woensdag 29 juni a.s. naar huis te vliegen, wij zullen om8.45 landen in Amsterdam na precies 10 prachtige maanden, gaan we er een eind aan breien het was mooi. De volgende keer zal ik proberen iets meer erover te zeggen.
Morgen is Tijn jarig we hebben de kamer versierd en cadeautjes klaar liggen en zullen ook nog zeker gaan genieten van Dubai.
Tot snel.
Halo Tijn... Proficiat met je verjaardag. Zullen we binnenkort een keertje midgetgolven weer?
Als aller eerst Tijn proficiat, en maak er een mooie verjaardag van...........
Jammer dat het op het einde van de reis een beetje tegen zit, maar ik denk aan als we de verhalen moeten geloven het toch een WERELD avontuur is geweest.
Maar ook weer goed om te horen dat jullie weer "Thuis" komen.
Maar zover is het nu nog niet, dus geniet er nog van en we zien jullie weer snel.
Nogmaals gefeliciteerd met Tijn, en mochten jullie je reis in Brabant willen doorzetten?
Er is altijd plaats.
gr Harold en Bianca
Lieve Tijn,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een mooie dag van met Papa en Mama!
Nance, toen ik begon met lezen, las ik het eigenlijk al tussen de regels door en ja hoor het laatste zinnetje bevestigde mijn gevoel al! Wat ontzettend leuk om te horen en ik kan me het ook wel een beetje voorstellen. Sri Lanka was waarschijnlijk de bevestiging van: het is mooi geweest! Vliegen jullie rechtstreeks vanaf Dubai?
Maak er nog een paar hele mooie "om nooit te vergeten dagen" van en ik zie jullie snel weer lievers. GENIET EN HEB EEN GOEIE REIS. TOT STRAKS!!!
Tijn van harte gefeliciteerd met je verjaardag.En hopelijk zien we jullie snel een keer.Jullie boffen,want het weer word tropisch volgende week.We zullen niet op schiphol staan,want we moeten gewoon werken.Hopelijk vinden jullie snel onderdak,want om buiten te slapen is het te koud.Maar ook dit zal jullie wel lukken.
Tot snel!!
Hééééé klinkt goed!!! En leuk nu nog ff Dubai; ga wel ff nog naar Marc, of bel em ff!! JBR, Jumeira Beach. Als je zn nummers moet hebben, laat maar weten dan. Misschien kun je wat rose champagne mee terugnemen daar vandaan ;-)), die zullen nog wel in zn keukenkastje staan, denk ik.... Doe em iig heel veel groeten van me...
Hé apekop, Lieve Tijn, gefeliciteerd met je verjaardag!! Ik ga nog proberen je morgen te bellen. Marc dacht dat alleen jij in je tas aan zou komen, aanstaande woensdag, in Amsterdam. Gelukkig neem je je mama en papa ook mee. Hele dikke kus van mij xx
Hallo Ronald Nancy en Tijn
jullie laatste reis gedeelte is niet zo goed verlopen.
Tijn hartelijk gefeliciteerd mat je 4,de verjaardag
met veel leuke kado,tjes.
goede reis te rug naar huis,en hopelijk zie ik jullie
daarna . gr. maria uit lichtenvoorde doei.
Proficiat Tijn met je verjaardag XXX,een hele fijne dag daar in Dubai!!
Goh wat spannend dat jullie over een paar dagen weer terug zijn,het wordt mooi weer dus dat is meegenomen.
Tot snel en een fijne terugreis XXX
Allereerst van harte gefeliciteerd Tijn met je verjaardag.
Onze Daan 29 en jij 4.
Jammer dat Sri Lanka voor jullie niet zo geweldig was. maar fijn dat jullie binnenkort weer terug zullen zijn na een memorabele reis. Een behouden thuiskomst gewenst.
Hallo lieve Tijn
Gefeliciteerd met je verjaardag!Nu ben je ook 4 jaar,Leuk He!
En eindelijk kom je weer,dan krijg je een cadeautje van mij.Tot gauw!!!!!
Dikke knuffel van mij en de rest.
hoi tyn van harte gefeliciteerd met je verjaardag
en allemaal een goede vlucht naar nederland
groeten frits en diny
Hartelijk proficiat met Tijn zijn verjaardag.Hij word 4 jaar dachtt ik ik. Wat gaat de tijd toch snel.Hij zal gegroeit zijn in die tijd.Zo,n klein mannetje die al zoveel heeft gezien en meegemaakt ,wat een weelde.En jullie ook.Geniet er maarvan.Want het zal het mooiste wat je gedaan hebt in jullie leven.Nou kinderen tot ziens .En verwen tijn heelveel.Papa en Mama.
Ha jarige Job, hoe voelt het..............4 jaar? Van harte gefeliciteerd, jullie ook Nancy en Ronald en een fijne dag gewenst. We zijn blij jullie binnenkort te ontmoeten, op skype hebben we een berichtje voor jullie.
Groetjes en tot gauw ziens,
hey lieve tijn,
van hartelijk gefeliciteerd met je 4e verjaardag.
maak er een leuke dag. papa en mama ook gefeliciteerd. wat gaat dat toch snel.
tot snel weer.
dikke kus van ons
Tijn gefeliciteerd met je 4e verjaardag!Een hele fijne dag gewenst en ik zie dat je over een paar dagen weer thuis komt! Nou dan komen we een cadeautje brengen hoor! Vincent wil graag weten of jullie opgehaald worden door iemand....van Schiphol bedoel ik. Als er al een hele club staat voor jullie dan heeft het weinig zin voor hem, anders kan hij misschien wat regelen. Fijne dagen nog en tot gauw...alles toch wel goed? Kijken er van op dat jullie zo plotseling terugkeren...
Hiep hiep hoera voor die grote Tijn.
Geniet er nog van voordat jullie weer in Nederland zijn,
weet zeker dat er veel mensen zijn die blij zijn dat jullie weer voet op Nederlandse bodem zetten.
We hebben jullie uitgezwaaid maar weet niet of we jullie ook binnenzwaaien.Groetjes Audrey en Arthur Jordan en Dominique.
Lieve Tijn, nog van harte gefeliciteerd met je 4e verjaardag! Ben je verwend door je paps en mams?
Ronald & Nancy, door jullie voorlaatste blog om naar Sri Lanka te gaan, hebben wij ook onze laatste weken daar geplanned..., beginnen nu daar toch een klein beetje aan te twijfelen ;-s Is het daar echt zo duur? En hoe zit het met die prachtige witte stranden en azuurblauwe zee? Wij zitten nu in Sa Pa, Noord-Vietnam. 3 weken op 1 plek, geld opsparen en wachten op de zus van Lars. Zijn nu op de helft. Het gaat nu alleen nog maar sneller...., het einde van jullie reis is dus al in zicht! Geniet van de laatste 2 daagjes, goeie vlucht terug en succes thuis! Wij komen over een paar maanden graag langs voor een biertje! Liefs
Fijn om jullie weer terug te gaan zien, al hadden we (of in ieder geval René .....) dat nóg liever ergens in Azië gedaan.... Goede reis; wij zijn van de partij woensdag! Vluchtnummer bekend ?? En, het weer hier?: toch niet belangrijk na een tropisch avontuur van 10 maanden !
Lieve Tijn,
Sorry, 2 dagen te laat,
maar alsnog gefeliciteerd met je 4de verjaardag.
Liefs van ons xxx