Hong Kong
Van Guangzhou naar Hong Kong is 2 uurtjes met de trein. Zitten we in de trein ziet Tijn ineens een man met een mondkapje opzitten zegt hij, mam waarom heeft die man een 'kopmuts' op.......ik dacht dat ik niet meer bij kwam.
Aangekomen in HK een taxi genomen naar Causeway bay waar onze hostel was. We werden in een winkelstraat afgezet, want de taxi's hebben daar opstap en uitstap plaatsen, en konden het verder uitzoeken. Met heel ons gepak dan maar zoeken en vragen, uiteindelijk kon iemand ons vertellen in welk gebouw we moesten zijn. Daar was op de 3e verdieping ( dit moesten we ook vragen, nergens stond de naam van het hostel aangegeven) de receptie en een lift waarin wij met ons gepak met een beetje duwen net in paste, dit kon niet veel goeds betekenen. De man die ons hielp kon alleen maar het hoog nodige zeggen en hij had er geen zin in dat was aan heel zijn houding te zien, maar hij was helemaal weg van Tijn en Tijn vond hem ook geweldig, denk je dan dat hij aardig doet tegen ons, nee hoor. En ja hoor, de kamer was al net zo groot als de lift.....Maar goed 5 nachten geboekt en goedkoop voor HK, maar erg duur voor China ( dit is het duurste hotel/hostel tot nog toe voor ons ). We wisten dat HK duur was en zouden het wel rustig aan doen,hmmm.
Dit ging de eerste avond al fout, we vonden een straat met terassen en heerlijke witte wijn, ach dan maar een avondje doorzakken met 14 glazen wijn! En de volgende dag naar Disneyland Hong Kong. Tijn vond het geweldig als alles maar op een veilige afstand en buiten gebeurde, iedere keer als we ergens naar binnen konden dan schreeuwde die alles bij elkaar, hij wilde niet terwijl je voor deze attractie's in een koele ruimte kon wachten. Ook zo met Mickey Mouse van te voren kon hij niet wachten en moesten we opschieten en dan zien we MM en dan wil hij op een afstandje wel kijken, maar zeker niet dichterbij. We hebben alle buiten attractie's wel gedaan en dat vond hij dan weer geweldig en het liefst ging hij overal 10x in. We zijn om half 8 naar het hostel gegaan en we hebben alle drie genoten van de dag, ondanks het hele warme weer.
Volgende dag onze visa voor Vietnam aangevraagd, deze bleek donderdag pas klaar te zijn, terwijl we dan ook wilde vertrekken. We zatten nog te dubben of over land(goedkoop), maar dan moesten we ook nog een visum aanvragen voor China wij hadden helaas singel entry, of vliegen( duur). Het is vliegen geworden en hebben ook onze tickets en hostel geboekt met het risico dat er iets mis zou kunnen gaan met onze visa. Hier krijg ik dan weer een onderbuik gevoel van, zijn we dadelijk ons geld kwijt. De rest van de dag rustig aan gedaan.
De volgende dagen zijn we naar de grote Boeddha geweest en hebben een open bustour gedaan door veel wijken van HK en zijn met een kabeltrein naar boven geweest, waar we heerlijke vis hebben gegeten en genoten van een prachtig uitzicht. Helaas was het weer wat slechter en zelfs dat maakt niets uit.
We krijgen steeds meer en vaker het gevoel dat we een juiste keus hebben gemaakt!
De dag van de visa. Ik al vroeg wakker en was al bijna klaar, terwijl de heren nog lagen te donderjagen. Dit kon niet volgens mij en ze aangegeven dat ik toch echt om half 9 buiten wilde staan. Dus hun ook maar snel geworden. Er moest natuurlijk ook nog gegeten worden, dan maar even bij Starbucks koffie en een broodje eten. Tijn wil normaal altijd een croissantje en deze kan hij dan ook in de hand nemen. Nee, nu moest hij een groot saucijzenbroodje. Deze moet mama eerst in stukjes snijden en dan ieder stukje blazen en dan moet Tijn blazen. Tijn heeft er allemaal geen notie van, dus mijn onderbuik gevoel zit er wat langer en hij geniet van z'n broodje. Nu snel naar de taxi, normaal staan er altijd rijen taxi's en nu waren we 10e in rij die op een taxi moesten wachten. Aangkomen bij het consulaat was het gelukkig niet zo druk en kijkt Ronald achter de balie zegt hij 'er ligt een stapeltje Hollanders'.................en jaaaaa, het was allemaal goed we konden vertrekken naar Vietnam.
Bye,bye China. We zijn bijna 4 weken in China geweest en hebben ontzettend veel gedaan, dit land heeft ons niet de rust gegeven, maar we hebben genoten. China is een land wat altijd bezig is. De mensen hebben geen rust, ze eten s'morgens snel of onderweg, eten s'middags snel de mensen die iets meer tijd hebben slapen dan wat uurtjes en zijn dan weer bezig en s'avonds idem. En China is business en druk met hun economie, dit voel je.
Mooi dat het goed gaat bij jullie, mooie foto's groet Hans