Hué, Hoi an en tyfoon Megi
Na een lange treinreis van 17 uur, dit ivm overstromingen en hevige regen, aangekomen in Hué. Waar we wederom een geweldig hostel hadden.
De dag van aankomst hebben we niet zoveel gedaan. We waren een beetje gaar van de treinreis, heel raar we hebben de TME gedaan daar hebben we 4 dagen ingezeten en nu van 17 uur treinen waren we moe. Na ons dutje zijn we naar een barretje geweest waar we wat gegeten hebben, was wel grappig want opeens werd er Jan Smit gedraaid, we wisten niet wat we hoorden. Tijn heeft hier ook vrienden gemaakt met de obers, hij mocht alles zelfs op het billiard spelen.
De volgende dag zijn we naar de Ming Mang Tombe, Citadel en Imperial city geweest. S'avonds zijn we naar de verlichte brug geweest. Het is allemaal leuk om te zien maar de bezienswaardigheden beginnen ons een beetje de neus uit te hangen. waar mensen de hele dag rond brengen, zijn wij in een half uur door. De plaatsjes zelf zijn wel leuk. Een beetje wandelen, terrassen en inmiddels komen wij mensen tegen die we al eerder op de reis zijn tegen gekomen erg leuk.
De dag daar op hebben we een privé auto met chauffeur gehuurd die ons weer verder bracht naar Hoi An, hier hebben we een muf hotel. De reis van 4 uur was geweldig, je rijdt met de auto helemaal naar de wolken een super ervaring. We hebben een stop gemaakt in Da Nang waar we over een prachtig strand hebben gewandeld, dit was vroeger het surfparadijs van de Amerikaanse soldaten. We hebben vanmorgen een fiets gehuurd, helaas toen we 2 minuten onderweg waren begon het te regenen, bij een barretje gestopt na de koffie maar aan het bier begonnen. Nu is het droog, ligt Tijn te slapen. Die maken we zo maar wakker en gaan nog een uurtje fietsen voordat het donker word.
Tyfoon Megi volgen wij natuurlijk ook, gelukkig zijn we op tijd vertrokken en hopen dat zij noordelijk blijft in Vietnam. We zitten nu in het midden en morgen vertrekken we naar Quy Nhon weer iets zuidelijkers. We moeten er maar op vertrouwen, de mensen hier maken zich nog nergens druk over dus doen wij dat ook niet.
He globetrotters!!!
Met belangstelling wacht ik nog op je skipeadres.......
Mooie verhalen....Wie veel reist kan veel verhalen. Mooie omgeving in het verre oosten.
Is die Megi aan jullie voorbijgegaan of heb je er nog wat van gemerkt?
ha lieverds, fijn te vernemen dat alles zo goed gaat. Fijn jullie even gesproken te hebben, afgelopen maandag. Wat beleven jullie veel, maar wel lange treinreizen hoor. Jullie horen weer gauw van ons, kusjes van ons en alle beesten, deze keer voor Tijn een knuffel van de poes. Miaauw, snor snor.... Doeiiiiiiiiiiiiiiiiii
Sommige foto's zien er wat "vochtig" uit maar toch lopen jullie nog steeds in t-shirts en ga er dus maar van uit dat de temperatuur goed en warm is. Géén typhoon meer tegen gekomen?? xxxxxx
hallo lieverds,
ik heb jullie kaartje gekregen en dat helemaal uit vietnam. al weet ik niet waar dat ligt hi hi.
met mij gaat alles goed en met papa en mama ook.
wat een leuke en mooie foto's. de verhaaltjes moet mama voor lezen. heel veel plezier en geniet ervan.
kusjes voor jullie en een hele dikke kus aan mijn neefje tijn.
Hallo Ronald, Nancy en Tijn,
Poeh hey, best indrukwekkend..... is weer eens wat anders dan de achterhoek!! Geweldig leuke verhaaltjes en foto's. Heeft ff geduurd maar was er even voor gaan zitten om alles te bekijken. Voor jullie een geweldige happening. Ik vind het ook zeer knap hoe jullie het doen/durven.... beetje via internet boeken, kijken, afwachten.... Mijn onderbuik had het allang begeven..... Veel plezier nog en ik zal jullie beetje bij beetje blijven volgen!!! Wibo
Veel plezier in vietnam.
Het is een hele onderneming.
Doe de groeten aan Tijn.