ronaldnancytijn.reismee.nl

Een andere Route?

Ho Chi Min City (Saigon) wat een vreselijke stad, voor ons! Als je in Vietnam een nieuwe bus bestelt krijg je een oude, bestel je een grote krijg je een kleine en andersom, je kunt er van te voren niet van op aan wat je krijgt. Iedereen vertelde ons dat je goed op moest passen op je spullen en je KIND, want dit waren de dingen waar ze op roofden. Ik wist niet wat er van moest geloven, totdat ik met eigen ogen zag hoe een tasjes roof ging. Ze rijden met een scooter vlak langs de mensen en pakken zo je tas af als je deze om je schouders heb hangen in de drukte en niemand die iets kan doen, ze geven vol gas. Ik weet gelukkig niet hoe ze dat met kinderen doen, maar we waren wel extra voorzichtig.

We hebben daar het revolutionarmuseum, oorlogsmuseum en de Chichi tunnels bezocht, dit was erg confronterend met de oorlog in Vietnam en het leven in de tunnels was voor ons na 20 meter al genoeg. Ronald voelde zich bij de Chichi tunnels erg ziek, heeft dit wel door gezet, omdat het maar een halve dag was.

Daarna is hij heel erg ziek geweest heeft enorme hoofdpijn, bottenpijn, koorts en nul komma nul energie gehad. Dit in een stad waar we ons niet op ons gemak voelde, ik durfde met Tijn alleen overdag naar buiten en dan nog voelde ik me niet happy. Het wordt hier al vroeg donker, dus ging ik veelal eten voor mij en Tijn halen, wat Tijn overgens het lekkers vond rijst met vlees. Dit heeft al met al 6 dagen geduurt voordat Ronald zich wat beter kon verplaatsen en we naar Cambodja zijn gereist.

Hier voelde Ronald zich nog steeds niet lekker en zijn we naar een dokter geweest, Dr Scott een engelsman gevestigd in Cambodja ( met een zijscheiding zo vet als maar kon zijn ) ja, wat moesten we daar van denken? Na een consult en bloedgeprikt te hebben, bloedprikken konden we wel over nadenken, omdat dit natuurlijk veel meer kost en ik al een keer naar een ATM ( pinautomaat) was geweest. Hier hoefde wij niet over na te denken, we wilden gewoon weten wat er met Ronald aan de hand was. Dus ik nog maar een keer naar de ATM. De volgende dag kregen we de uitslag en het was de denguevirus. De enige mug waar je je niet voor in kan laten enten en waar ze niets aan kunnen doen. Dus veel rust en veel water drinken.

Inmiddels ging het wel wat beter, maar rusten doe je niet echt in een hostel of geusthouse voor zo'n lange tijd. We hebben nog wel de Killingfields en het museum bezocht, wederom confronterend. Toen hebben we besloten om naar Thailand te gaan, daar waar je geen malariapillen hoeft slikken. Dus nu zitten we in één van duurste resorten van het eiland en rusten we. Hoelang dit gaat duren en wat en hoe we verder gaan? Of eerst door Thailand, Laos en dan weer Cambodja of verder reizen we weten het nog niet? Dit voor de volgende keer? Op dit moment voelt Ronald zich qua gezondheid heel erg goed!

bianca klijnsma

Gelukkig dat het nu wat beter met je gaat Ronald! Take care.. dit zijn natuurlijk de minder leuke dingen maar die horen er helaas ook bij. Beterschap en rust lekker met zn 3tjes uit. Heel veel lieve groetjes van Noortje, Rinke en Bianca.
Vincent zit op dit moment in Wenzhou (China) en heeft het daar na 3 dagen al helemaal gehad.
Groetjes!!!!!

noortje klijnsma

hoi ronalt nancy en tijn.
het was niet zo goed met ronalt.
maar gelukig gaat het weer goeg met ronalt.
maar hoe gaat het met tijn?
is hij niet ontvoert door de roovers?
en hoe gaathet met nancy?

gr. noortje

audrey

He lieve mensjes
Doe rustig aan en doe geen gekke dingen rust lekker uit.

Groetjes uit Limbabwe, de effendiejes

bernard en jenni

we zijn blij met het laatste regeltje.....het gaat nu weer beter met Ronald. Ja, idd, het ka erbij horen, maar dan liever niet in dit land, haha. We denken aan jullie en blijf genieten. Dank weer voor dit verhaal, kus van ons en een poot van Simba voor Tijn. Knuffel, lieve schat van ons en de poes, kippen en paardjes

Hans en Elly

Weer een leuk verhaal,en belevenis.En ronald bloedprikken?? Oei oei das eng en dut zeer!!!Gelukkig gaat het weer beter met hem.Doe het kalm aan,en geniet maar lekker in het luxe resort.

Chantal

Jeetje, tóch dat dengue-mugje die dat ff veroorzaakt! Hebben we t nog zó over gehad.... Zit je helemaal volgeduwd met spuiten, chemische rotzooi en weet ik veel wat, komt zo'n K-mug langs.... Relaxen maar met die kerel en kijken jij en Tijn maar uit voor kerels die je een bezoekje van zo'n mug wél zou wensen! Kus, kus.

Bart en Sharon

Hallo lieve mensen,
Zo te lezen gaat het weer een stuk beter met jullie! gelukkig want we waren erg geschokken.
Wat een super mooie verhalen en foto's heb nog steeds heel veel respect voor jullie!
en missen doen we jullie zeker vooral op de zondag als we even langs wouden komen om iets te laten zien of te vertellen. Of bart op maandag om bij jullie de koelkast leeg te eten.maar gelukkig gaat de tijd heeel snel!
heel veel plezier en succes veder veel beterschap voor Ronald.

Liefs en een dikke kus Bart en Sharon

Brigitte

Jeetje wat een verhalen weer! Ronald, beterschap en niet voor een 2e keer laten prikken hè.
En wat wordt Tijn al een echte kerel. Leuk dat hij het zo naar zijn zin heeft.
Geniet lekker en hoop dat de muggen nu afstand blijven. Nancy misschien kun jij even boos naar ze kijken dat schrikt vast af ; )
Dikke knuffel van Bri, Erik en Dapper

Oom Rob Kakiay

Hallo lieverds,
Gisteren pas e.e.a. vernomen over deze super- wereldreis en ik spring dus nu pas met jullie mee.
Ik heb dus nog veel te lezen (vorige verslagen) maar kijk tevens mee naar jullie volgende bestemmingen. Ik zie dat jullien eerdaags, na Malaysia, voet aan wal zetten in mijn geboorteland (en dat van je ouders, Nancy), dus redenen te meer om jullie op de voet te volgen. Mochten jullie vanaf malaysia nog enige hints en/of tips nodig hebben, hoor ik dat graag, bijv bezienswaardigheden en/of leuke gezellige onderkomens. Voor Australie moet je het maar een de eerste de beste kangoeroe vragen. In Bangkok kunnen jullie desgewenst dhr. Ernst-Otto Smit van Greenwood Travel raadplegen voor wat dan maar ook.
Hij houdt kanoor in Prince Palace Hotel 14th floor, 488/800 Bo Bae Tower, Damrongrak Rd. / Tel +66 (0)2 6284383-84 // [email protected] Als je hem ziet, doe hem dan de groeten van de broers Kakiay in Nederland.
O.k. dan. Erg lang voor een 1ste bericht. Geniet ervan and let's keep in touch. Oom Rob.

Hans Blekkink

Ronald hou je taai.
Een goede vankantie verder toegewenst.
groet Hans

Martin van Eerden

Hey Luitjes, prachtig om te lezen hoe julie de wereld rond reizen. Vanaf nu kijken we via deze site af en toe met jullie mee... Veel plezier nog. Groet Martin, Ellen, Dirk en Elisa van Eerden.

Kim Theissen

Hey Ronald, Nancy en Tijn,

Lees regelmatig vol bewondering julie verhalen. Leuk om te lezen dat het jullie bevalt. Als je dit alles leest dan gaat het kriebelen om ook eens zo'n reis (of voor mensen zoals ik met een kleine beurs een reisje) te maken!

Sprak vanmorgen nog Marco Geurink en die vertelde mij dat Ronald ziek is (geweest). Gelijk maar weer even de site raadplegen dacht ik. Beterschap en nog heel veel plezier.

Groeten Kim

Maria

hallo ronald nancy en tijn,
nou ronald,als ik jullie reisverslag lees ben jij behoorlijk ziek geweest hopelijk gaat het nu beter met je en kunnen jullie je reis voort zetten
groetjes maria.

Gunilla Norras "Nilla"

Hello adventures family
It was so nice meeting you in Thailand. Tijn really made our trip more fun..

Please send me your e-mail so I can e-mail you some picture.
Have a safe trip
Love to all of you
Nilla

Oom Rob Kakiay

Hallo Trios los Adventuros, speciaal de zieke Ronald,
Een manier om je trombociet te laten stijgen is door het eten van rode Jambu (vrucht),Thai Guava of Farang, en zo schrijf je het in het Thais ????? ???????? . Deze vrucht is ook in Malaysia en Indonesië in overvloed, het hele jaar door, te verkrijgen. Dus je kan de kuur gewoon doorzetten, ook al lust je liever een goudrenet. Na een tijdje ben je voor die muggen niet meer te vreten en laten je met rust.
In Malaysia heten ze jambu batu en in Indonesie jambu klutuk of jambu biji. Separaat stuur ik jullie wat foto's van deze vrucht.
Wel doen hoor ! Beterschap, oom Rob alias Dr. Jambu

Jurgen Hedi en Sieb

Wat een fantastische verhalen en foto's van jullie reis! We wensen jullie een prachtige tijd toe met z'n 3tjes, wat een belevenis om dit samen mee te maken.
groetjes van Jurgen Hedi en Sieb

Frits en Ans Laarman

Waar zijn jullie nu?
Groeten uit Bredevoort

Lineke

Hoi,

vol bewondering volg ik jullie reis en de verslagen hiervan. Logisch dat de heimwee een keer opspeelt, maar jullie zien en doen wel prachtige dingen!
Geniet ervan!

hartelijke groeten,
Lineke, Dick, Rico en Daphne

Chantal

Hi, las je berichtje op FB over "even bellen". Leuk1 Doen we vd week ff; ik zal kijken wanneer jullie op Skype zitten. Hou je taai daaro! xxx

Irma & Jan Gert-jan Bart Assink

Hoi Ronald, Nancy en Tijn.
Even weer een berichtje Fijn dat het weer goed met je gaat Ronald kan me voor stellen dat je een x een dipje hebt.
Nog een hele fijne reis we denken aan jullie. Groetjes uut Bredevoort, Van Fam Assink