ronaldnancytijn.reismee.nl

1e deel Thailand

Lieve mensen, allereerst willen wij jullie bedanken voor alle reactie's die wij kregen op ons laatste verhaal, dit hadden we nodig! Voorop gestelt dat we het reizen weer geweldig vinden, hebben we even een dip gehad ( ook dit hoort bij het reizen ). Ronald was ziek en had last van heimwee en angst om verder te reizen en ik was het beu om alles te regelen en te onderhandelen. Dit was best lastig voor ons maar als een paal boven water stond toch wel dat we het niet wilden opgeven en Tijn het zo goed doet. Hier hebben we maar op verder borduurt en ja we hebben er echt weer ZIN in.

Dit alles gebeurde op Ko Samet, maar het resort was geweldig. Hier besefte we ons ook dat we liever verder reisde dan rusten. Dus weer op naar Bangkok waar Ronald zich heeft laten onderzoeken en de uitslag weer normaal was, met een gerust hart konden we weer verder. We hebben toen ook maar even gekeken waar Ronald samen met Viktor is geweest en een wijntje gedronken, nu snap ik ook waarom Ronald ( en Viktor) vorig jaar zoveel geld kwijt waren de prijzen waren 3x zo hoog als in het veel gezelligere district waar wij zaten Koa San Road. We hebben ook nog gezien hoe het iets verderop gelegen winkelcentrum wat in het voorjaar tijdens de opstand is afgebrand, gelukkig hadden ze meerdere shoppingmalls waar we ons aan konden vergapen.

We zijn van Bangkok naar Ayutthaya gereist in wel 3e klas voor maar 15 bath pp en Tijn was gratis. Probeer in Nederland maar eens 100 km te reizen voor € 0,36 en het was niet eens slecht te noemen, comfortabel is ook een groot woord hiervoor. Hier aangekomen hadden we een klein, gezellig hostel Promtong Mansion, een aanrader, gevonden waar ze zelfs BVN tv hadden. Wel ff lekker na twee en een halve maand. Hier hebben we een olifanten opvang en alvast de mini Ankor Wat bezocht.

Van hieruit hebben een uitstapje van 2 nachten gemaakt naar Kanchanaburi, waar we de begraafplaats hebben bezocht, waar tot onze verbazing erg veel jonge Nederlanders zijn omgekomen en natuurlijk hadden we dit gelezen in het museum dat erbij lag maar om dit te zien maakt het realistischer. De volgende dag hebben we een tour gemaakt naar een waterval, Hellfire Pas en museum een Hot spring waar we heerlijk hebben gezwommen, met de trein over de wooden bridge hebben gereden, wat best eng was terwijl dit dagelijks gebruik is. En natuurlijk naar de Bridge over the River Kwai. Dit was een intensieve tocht, vooral voor Tijn. Wat doet dit jongentje het toch geweldig en we worden steeds trotser op hem.

Harold

Dag globetrotters..
Ook hier kan je een dipje oplopen van het weer.
Vroeg donker en de temperatuur gaat nu ook alleen maar omlaag.
Dus geniet van de warmte en de omgeving.

Las veel bekende plaatsen van onze laatste reis in Thailand (omgeving river kwai) in jullie verslag.
Kan me nu dus voorstellen waar jullie waren.

We wachten op de volgende foto's.
Veel gezonde reis kilometers toegewenst uit Veldhoven.

hans blekkink

Goed te horen dat je weer beter bent.
de bridge overn the river kwai, een geweldig moment
en een unieke ervaring. Hoeveel films hierover al zijn
gemaakt. Het beste met jullie groet Hans

bernard en jenni

lieve mensen, fijn dat het nu weer goed gaat, fijn dat jullie doorzetten, ondanks de stagnatie van Ronald, ook dit kunnen jullie, GEWELDIG, we zijn trots op jullie.
Zo fijn dat jullie belden van de week, jammer, was iets te donker, maar we voelden jullie even dichtbij.
Dikke kus van ons en een knuffel van valeur en brinkes bob voor Tijn. tot gauw weer he?

Marita

Hoi Ronald, Nancy en Tijn,

Even een berichtje van één van de achterblijvers. Nog maar zo kort weg en al zoveel gezien en meegemaakt: ik volg jullie verhalen en foto's met veel belangstelling en blijf het een bijzondere onderneming vinden. Ik ben blij dat jullie nu allemaal weer gezond zijn; ik kan me voorstellen dat je bij ziekte heimwee krijgt en je afvraagt wat je je op de hals hebt gehaald.
Het is leuk om te zien dat je weer van die mooie resorts hebt gevonden: helemaal des Ronalds, of niet? Is dat allemaal weer inclusief een uitgebreid personeelsbestand? De foto's zien er aanlokkelijk uit: zeker als je bedenkt dat we hier ons wijntje bij de houtkachel moeten drinken :-).

Geniet van alle mooie, bijzondere landen en culturen; pas goed op elkaar en tot een volgende keer.

Groeten uit Halle,

Marita Sloetjes

Brigitte

Goed dat jullie doorzetten. Het zal vaker voorkomen dat het even moeilijk is. Jullie maken dan ook behoorlijk wat mee in relatief korte tijd. Dat moet je ook allemaal verwerken en dat valt niet altijd mee! Bedenk je goed dat het hier nat en koud en bah weer is, vroeg donker, koud en guur. Daar wil je toch niet nu al naar terug.....?!?!
Top dat jullie allemaal weer gezond en vol goede zin zijn. HOU VOL MENSEN! Er staat jullie nog veel meer moois te wachten.
Dikke knuffel voor jullie 3-tjes van ons 3-tjes xxxxx

Harold en Bianca

Hallo daar, leuke en mooie foto's: roept bij ons herinneringen op aan de rondreis Thailand, 2 jaar geleden. Toen hadden we in november op Koh Samui heel veel regen: we hebben jullie gewaarschuwd ...!!
Fijn dat jullie na een dipje weer lekker verder gaan met het 'ontdekken van mooie plekken op de wereld'. Even voor jullie vergelijk: bij ons gaat de middagtemperatuur naar 0°C. en ze verwachten sneeuw volgende week ...: ik zou wel willen ruilen, hoor!
Nog veel reisplezier in Thailand, groeten, knuffels en een dikke kus voor Tijn. X!!

anne-rose

hallo,

wat fijn dat alles weer wat beter gaat.
we waren met zoe zijn verjaardag naar de efteling geweest samen met opa en oma. dus daarom hadden we elkaar gemist op skype. ze heeft het heel leuk gehad. zoe kan al heel goed jullie naam zeggen.
bart was nog gekomen dat vonden we heel leuk.
heel veel plezier en geniet ervan.
we missen jullie. dikke kus van ons en een hele dikke kus en knuffel voor tijn

Bruno en Frieda

Hallo wereldburgers.Als ik de foto.s zo zie hebben jullie het naar jullie zin .Houwen zo.En ik ben trots op mijn kleine Rambo.Het lijkt wel of hij gespierd is geworden,dat komt zeker door het vele lopen.Maar ja voor hem is thuis waar Papa en mama zin.Heel veel liefs van Mama en Papa