ronaldnancytijn.reismee.nl

Kuala Lumpur, Malacca en Singapore

Jullie zullen het wel gemerkt hebben, wij wilden jullie een kerstgroet doen, maar het is helaas mislukt. En ook had ik een verhaal klaar liet de pc me in de steek en natuurlijk niet opgeslagen, dom van me! Maar goed wij hopen dat jullie een hele fijne kerst hebben gehad, wij hebben in ieder geval genoten van de warme kerst.

10 dagen geleden zijn we aangekomen in Kuala Lumpur (wat vliegt de tijd) een stad die wij anders voor ogen hadden, wij dachten toch aan een iets westerse en schonere stad als de steden en landen die we al hadden bezocht. NIET DUS! Dit viel wel een beetje tegen, ja de shopping straat aan de voorkant is nog een beetje schoon, maar de zijkant en achterkant is voorzien van vuilnis. Na wat guesthouses te hebben bezocht, de beste van de slechte eruit gepikt, een piepklein kamertje waar onze bagage vast geklemd stond tussen muur en bed en wij vanaf onze deur over onze bagage in ons bed moesten duiken, maar wel schoon. Hier 1 nacht gebleven en de volgende dag naar een ander guesthouse gegaan met een iets ruimere kamer. We merken wel dat het vakantietijd is, de kamers liggen niet meer voor het oprapen.

Tijn wilde graag in de monorail en wij moesten kaartjes hebben voor Malacca, dus maar een gedeelte met de monorail naar het busstation gegaan. Jeej, wat we hier zagen, 86 aanbieders van bussen naar Malacca, waar koop je dan je kaartje? Buiten klampen de verkopers je al aan om bij hun te kopen. Dan maar eerst naar de bussen kijken die er waren een naam onthouden en op zoek naar dat ene standje die, die bus verkoopt. Niet dat dit enige invloed had, want de bus die wij kregen was zeker weer 10 jaar ouder, dan degene die wij hadden gezien, maar ja wel van dezelfde maatschappij. De volgende dag zijn we met de openbus toer meegegaan en hebben we KL nog vanuit de lucht gezien ( Menara toren) en heeft Tijn paard gereden en Ronald een Formule 1 wagen ( simulator) bestuurd.

Op naar Malacca, ze hadden ons gezegd dat de reis anderhalf uur zou duren, helaas duurde deze drie uur. Zo gaat het bijna altijd, ze zeggen zoveel uur en je zit bijna altijd 1 á 2 uur langer in de bus. Aangekomen in het Guesthouse bleek het een soort homestay te zijn wij en de andere gasten logeerden gewoon bij deze mensen in huis, erg gezellig. Ook hadden deze mensen een kind van dezelfde leeftijd als Tijn, dus speelgoed in overvloed voor Tijn. Er waren ook nog twee andere kinderen een jongentje uit Australie en een meisje uit Nederland. Wat was het heerlijk voor Tijn om weer even met een kindje te spelen die ook Nederlands spreekt. En wij waren blij met de ouders van het meisje, kinderen aan het spelen en de vaders en moeders aan het bier tussendoor nog even eten gehaald en met z'n zessen opgegeten, de kinderen naar bed gebracht en weer verder met bier drinken en de nodige sigaretten weggedampt. De volgende dag afgesproken om met z'n allen naar de dierentuin te gaan. Ook dit was een hele gezellige dag, ondanks de biertjes van de vorige avond. s'avonds zijn we naar de portugese settlement geweest waar ze een boulevard hadden, dachten we. Daar aangekomen bleek de boulevard net zo lang te zijn als de oprit van onze oude huis en er waren maar een handje vol mensen, dus op het terras zitten en mensen kijken, ging niet op. Dan maar weer aan het bier en heerlijk krab, garnalen een red snapper gegeten. De dag daarop ging het Nederlands gezin weer verder en moesten wij hard op zoek naar een hotel voor kerst. Hier hebben wij een hele dag aanbesteed en iedere keer onze grenzen moeten verleggen. Uiteindelijk is het een veelste duur hotel geworden omdat er verder weinig vrij was, we leren het ook nooit. S'avonds zijn we met de Australische vrouw en kind, wat gaan eten en hebben we een boottochtje gemaakt. Dank zij al deze mensen is Malacca voor ons een hele leuke plaats geworden.

Op naar Singapore en ons veelste dure hotel. Wouw wat een stad! We hadden al het één en ander gehoord over Singapore en dat zou niet onze stad zijn. Hier aangekomen bleek het helemaal wel onze stad te zijn. Heerlijk om weer even westerse invloeden te ervaren. En ons hotel helemaal fantastisch. We hadden een zithoek met bank en 2 stoelen in de kamer staan. Het was voor ons weer even een huiselijke sfeer met z'n drieen en dat met kerst, wat hebben we geluk gehad. We hadden voor Tijn wat cadeautjes gekocht en deze op tafel gelegd voordat we gingen ontbijten, dus na het ontbijt kwam hij terug op onze kamer en zag de pakjes, de ogen van ons jongentje straalde zoveel blijdschap uit. Dat maakte onze kerst helemaal compleet. De dagen hebben we een beetje luierend, slenterend en zwemmend doorgebracht, jaja hier is het nog steeds bloedheet al hebben we aan het einde van de dag wel een bui.

Voor het visa naar Indonesie zijn we hier langer gebleven, dus maandagmorgen stonden we hier netjes gekleed, er is een dresscode hier bij de ambassade, om een visa aan te vragen. Staan we daar en ik wist dat je een bewijs moest overleggen wanneer je Indonesie weer verlaat, maar omdat wij niet weten wanneer we eruit gaan kunnen we dit niet overleggen. Dus visa konden we wel vergeten. Gelukkig kon ze ons wel meer zekerheid geven over het feit dat we een visa on arrivel voor 30 dagen kunnen krijgen en nog eens verlengen in Indonesie zelf met 30 dagen en ze heeft zelfs een lijstje meegegeven waar we dit kunnen verlengen. Dus helemaal voor niks zijn we niet geweest. Dus maar weer terug naar het hotel, we hadden al een ander hotel geboekt, omdat 6 dagen in het luxe hotel toch wel te gortig werd, spullen gepakt om naar een ander hotel te gaan. S'middags gelijk buskaartjes gekocht om 1 nachtje in KL te verblijven en de volgende dag door te reizen naar Cameron Highlands, waar we met oud&nieuw zullen zijn.

Vandaag nog even alle wijken van Singapore bezocht en wel te voet, erg leuk om gezien te hebben. Maar we zijn ook weer blij om morgen verder te reizen, het westerse went snel.

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GEZOND, LIEFDEVOL EN GELUKKIG ( EN MISSCHIEN REIZEND ) 2011!!! PROOST!

Chantal

Ook voor jullie alvast een héél gezond, bere-gezellig en vooral veilig 2011!!!! XXXX

Bert Onnink

Ronald, Nancy en Tijn

Wij wensen jullie een heel goed en gezond 2011 toe,

Groeten
Bert, Petra, Debby en Jolien Onnink

Jan&Irma,Gert-Jan,Bart

Ronald,Nancy,en Tijn wij wensen jullie een gelukkig en GEZOND 2011 toe.
En nog veel reis plezier.
Groetjes uut Bredevoort nog steeds errug glad en volle snee. gr Fam Assink

bernard en jenni

Lieve Nancy, Ronald en Tijn, dank voor het mooie reisverslag, leuk geschreven. Tijn....paardgereden? Geweldig en je was niet bang? Ik wel hoor, hahaha.
Vannacht tot -10 gr. zullen we even ruilen?

We wensen jullie een VOORSPOEDIG 2011 in alle opzichten. Geniet de reis verder.

Kus van Bernard, Jenni, Simba (kus????) kippen (eitje?)
poes (snor snor?) en de paarden wachten op je Tijn.

Monique

Ook wij wensen jullie een voorspoedig en happy 2011!
Groetjes Gerald en Monique
Dikke knuffels van Diede,Giel en Isa!

Maria

Van uit Lichtenvoorde wens ik jullie een
VOORSPOEDIG GELUKKIG en GEZOND 2011 toe.

Groetjes Maria.

Kim Theissen

Ronald, Nancy en Tijn,

Hoewel dit mijn eerste berichtje is dat ik jullie toestuur lees ik toch altijd met veel plezier jullie verhalen en bekijk de geweldige foto's.

Bij deze wil ik jullie alvast een goed uiteinde van het jaar 2010 en een goed, gezond en gezellig 2011 toewensen.

Groeten Kim

Bianca Klijnsma

Het Ronald, Nancy en Tijn!
Wat moet het lekker zijn om zo in je korte broek te kunnen lopen...met oud en nieuw...hier is het erg koud en er ligt nog steeds veel sneeuw. Overal is een beperkt strooibeleid dus de wegen in t dorp zijn spekglad. Fietsen kan (lees durf) ik al weken niet meer. Inmiddels leggen we de laatste hand aan mijn eigen praktijk...ik ben er toch wel heel erg trots op...en in januari wil ik dan ook echt open. We gaan ook nog reizen volgend jaar, heb net 2 weken Texel geboekt, ha, ha. In het voorjaar gaan Vincent en ik samen een weekje weg, jammer dat jullie zo ver weg zitten, anders hadden we jullie graag op willen zoeken. Hier verder alles wel oke, kids worden groot, vooral Noortje. Ze heeft ook al een eigen agenda. Deze 2 weken (kerstvakantie) is ze nauwelijks echt thuis, ze spreekt zelf al van alles af en logeert regelmatig ergens, of er komt een vriendinnetje hier logeren. Met Rinke gaat het ook goed, nog steeds een handenbindertje maar het lijkt erop alsof hij iets handelbaarder is. We hoeven gelukkig niet overal meer een strijd van te maken, gelukkig, want hij vrat echt al onze energie op. We hopen dat we een iets rustiger jaar tegemoet gaan, en dat we weer eens een beetje tijd voor elkaar krijgen en wat meer leuke dingen kunnen doen. Nou, we gaan er gewoon een mooi jaar van maken!
Vanuit een loud Lichtenvoorde wensen we jullie alvast een heel goed uiteinde en een prachtig, gezond en veilig 2011!!!!!!

Heel veel liefs,

Bianca en de rest

henri

Wij wensen jullie een heel goed en gezond 2011 toe

groetjes
henri,melanie en marleen

Familie Rensen

Ook vanaf de Hoeninkdijk een fantastisch 2011 toegewenst! Vanavond hebben we al wat vuurwerk afgestoken als voorproefje en dat was feest voor de mannen! (sterretjes, knalerwten en grondbloemen wow).
We hopen dat Tijn ook nog wat kan knallen en zien elkaar in 2011!

groetjes,

Werner, Bregje, Wessel en Jochem

Roy,Monique,Vader en Moeder Prinsen

Ook namens ons een goed en gezond 2011 !!!
We zullen een glas champagne op jullie drinken en voor Tijn een vuurpijl & rotjes afsteken!!

Tot volgend jaar.

Roy,Monique ,vader en moeder prinsen

stephanie

fijne jaarwisseling als jullie dat nog niet gehad hebben haha en een mooi gelukkig nieuwjaar!! groetjes ons!!

Papa en Mama

Hallo R .N.en T
Wij wensen jullie een fijne oudjaar en een voorspoedig 2011 toe.En heel veel plezier en geluk op jullie reis.Hier is alles koud en nat.SAAI!!!.Dat kunnen jullie natuurlijk niet zeggen met alles wat jullie daar meemaken.Het huis in Medan licht opde Djalan Istana 22(paleisweg 220) En de school waar we opzaten was de sekolah Santo Joseph (St Joseph school). Nauw dan wereldburgers, we zijn trots op jullie. Papa en Mama

Harold

Zo over 4 uur is 2010 alweer voor jullie afgelopen.
Wij hebben dan nog 7 uur!!
(indien jullie niet weer een tijdzone verplaatst zijn)

Vanuit een glad (ijzel) Brabant wensen wij jullie nog vele veilige, gezellige, uitdagende kilometers toe.

En dat jullie samen nog vele uitdagende en speciale momenten mogen hebben.

Jullie zullen wel weer zon hebben, maar wij de OLIEBOLLEN!!

groeten Harold en Bianca

anne-rose paul zoe

hey lieverds,

wij wensen jullie een goed en gezond 2011.
we houden van jullie
een hele dikke kus van ons

Rebecca en familie

Hallo schatten,

Wij wensen jullie een hele goede jaarwisseling en tot ziens!!!!!!!!!

dikke knuffel voor tijn en ook voor jullie

diny en frits

wij wensen jullie een goede jaarwisseling en blijf maar van die mooie verhalen schrijven en verder nog heel veel reisplezier groeten diny en frits

Brigitte

Hallo Nancy, Ronald en Tijn,

Ook wij willen jullie een gezond en avontuurvol jaar wensen met nog meer mooie verhalen en belevenissen.

De verhalen zijn te gek en vooral ook herkenbaar. Vooral het kopen van trein- of buskaartjes en het zoeken naar een slaapplaats!

Ook ik heb een mooi kerstcadeau gekregen. Ik heb namelijk goedkeuring gekregen voor mijn krediet dus ik kan EINDELIJK met mijn bedrijfje starten (yipeeee).

Veel plezier in Indonesië en ik kijk weer uit naar jullie volgende verhaal en foto's.

Groetjes van Brigitte, Erik en Depper.

Nico Bennink

Aller eerst wens ik jullie een gelukkig 2011.
Ik vind het allemaal prachtig deze reis, en het zal wel een hele uit daging zijn,elke keer naar een ander hotel en slepen met de koffers.
Verder wens ik jullie nog een prachtige en een behouden reis toe.

groetjes Nico

monique

Hallo Nancy, Ronald en Tijn,
Wij wensen jullie een mooi en liefdevol 2011!
We lezen jullie verhalen met veel plezier en Matty heeft er weer reiskrieblels van gekregen, zo leuk zijn ze. Wij zijn dus ook voorzichtig wat verre vakantieplannen aan het maken.
Geniet, en blijf schrijven dan genieten wij mee.
groejtes Matty, Monique en Puck