ronaldnancytijn.reismee.nl

Van Adelaide tot bijna Sydney

Het is even geleden, maar we zijn er nog. We hebben de Camper opgehaald en wat is die groot! Een 5 bed camper met alles erop en eraan douche, toilet, tv, dvd enz. De grote van de camper was even wennen en ik was blij dat Ronald zijn vrachtwagen rijbewijs heeft. Ik zit met mijn handen voor mijn ogen als we de camper op een parkeerplaats zetten tussen 2 auto´s in alsof hij in mijn oude ypsilon rijdt. Het went gelukkig wel en ja ik moest er uiteindelijk ook in kunnen rijden. Het links rijden daar hoef je niet eens over na te denken, dit gaat vanzelf en staat ook goed aangegeven. Ook moesten we wennen dat we alles goed dicht deden, de eerste paar keer vlogen er nog wel eens kastjes open en vlogen er boeken in het rond. Alles moet opgeruimd zijn voordat je vertrekt (mijn hobby).

Nadat we de camper opgehaald hadden zijn we boodschappen gaan doen, hier moeten we weer zelf koken. En op naar de camping onze eerste nacht in de camper regende het en wij hadden natuurlijk alle ramen openstaan en onder één van die ramen lag onze nieuwe laptop en de regen kwam naar binnen door alle ramen, dus eruit geklommen want wij sliepen boven, en alle ramen gesloten en vloeken dat we de laptop daar hadden liggen, na een paar dagen goed laten drogen weer geprobeerd hem aan te zetten en gelukkig hij werkte nog.

Australie is zo wijds en de uitzichten zijn prachtig, het rijden is voor ons een genot. We hebben de Great Ocean Road gedaan deze loopt van Warnambool tot Torguay, deze wilde we in 1 dag doen, maar we kwamen er al snel achter dat er zoveel te zien was dat we niet verder als de helft kwamen. We hebben heerlijk voor de camper gelunched met een prachtig uitzicht en een heerlijk zonnetje. Daarna wilden we de 12 apostels zien je kon de auto parkeren aan de overkant en onder de weg doorlopen naar het vieuwpoint, maar je kon ook een helikoptervlucht doen. De prijs viel reuze mee dus ik en Tijn wilde wel, Ronald heeft nog even getwijfeld, maar zei vrij snel ja. Yes, we gaan vliegen met een helikopter spannend was het. Eenmaal in de heli, hadden we een piloot die wel wat stuntjes wilde laten zien dus heli naar links en naar beneden de eerste keer was best eng, daarna vond ik het wel leuk totdat hij ons in één keer een paar meter naar beneden liet vallen. De piloot is volgens mij doof van ons geworden, door het gegil. Maar toch was het een geweldige ervaring en hebben we genoten van het uitzicht dat we zagen. Het was echt supergaaf. Even verder gereden nog meer moois en besloten om in Cape Otway te overnachten. Nog even de oude vuurtoren uit 1848 bekeken en om half 6 waren we op de camping onderweg zagen we al wat Koala´s hangen in bomen, maar op de camping waren er nog veel meer hier liepen ze zelfs over de grond. De paarden liepen ook los over de camping en s´nachts waren er veel dieren geluiden te horen. De volgende dag doorgereden helaas, was het slecht weer en had het geen zin om iedere keer te stoppen. De Great Ocean Road kan ik iedereen aanraden.

Melbourne een prachtige stad met veel oude gebouwen, hier nog even een onze laatste hep.B vaccinatie gehaald en rond gereden met een oude tram speciaal voor toeristen, deze is gratis en je kan overal in en uitstappen.

En toen naar Healsville voor onze wijn proeferijen, hier hadden we 5 wijngaarden van de 80 uit gezocht die we wilden bezoeken. De eerste was Rochford, deze hadden wel 20 wijnen die je kon proeven, we ze niet alle 20 geproefd maar zeker wel 8 wijnen en er zat niks voor ons bij. Daarna naar Coldstream Hills gereden daar 5 wijnen geproefd en nog niet iets wat wij lekker vonden. We gingen ons afvragen of dat het door het tijdstip kwam het laat in de morgen of dat we de wijnen van dit gebied Yarra Valley gewoon niet lekker vonden. Daarna naar Domaine Chandon van Moet&Chandon hier kregen we een rondleiding wat geweldig was en vooral de kelder waar 75000 flessen wijn liggen te rijpen is een must om te zien. Daarna ook nog even proeven, hier zat wel iets voor ons bij een heerlijke Chardonnay. Besloten om hier maar te lunchen en de wijn erbij te drinken die we lekker vonden. Na deze 3 wijnboeren vonden we het wel genoeg en zijn we terug gegaan naar Healsville hier was in het park een muziekfestival aan de gang, dus onze biertjes uit de koelkast gepakt en lekker in het park naar muziek luisteren.

Het is hier prachtig en vooral het rijden door Australie vinden Ronald en ik geweldig en Tijn vind de campings helemaal geweldig, hij speelt veel en maakt snel contact met andere kinderen. Het is zelfs al zover dat hij alleen nog maar naar ons komt als hij moet eten en dan onder het eten al bezig is met het kijken naar buiten. Hij heeft al verschillende caravans van binnen gezien, want dan gaan ze een movie kijken zoals hij dat zegt 'Mama ik ga een movie kijken in die tent'. Ze zeggen wel, als de kinderen het goed hebben, hebben de ouders het ook goed. Ik weet niet wat wij voor ouders zijn maar wij vervelen ons wel een beetje op de camping. Er zijn veel gepensioneerde aussie's die rond trekken in hun eigen land en gezinnen met kinderen die een weekje vakantie hebben. Het rijden door dit land is prachtig maar moeilijk is het niet de GPS brengt je van camping naar camping en de wegen zijn geweldig. We missen wel het avontuur van op zoek gaan naar een goed onderkomen, wat we in Azie veel hebben moeten doen.

Het weer kun je niet van op aan, we hebben prachtig weer gehad maar ook heel slecht weer en dan bedoel ik zo slecht dat we gewaarschuwd werden voor een thunderstorm dat we de camper moesten verzetten, de vooravond hiervan hebben we schuddend in ons bed gelegen en dit was niet echt prettig, dus als het nog erger werd konden we in de middag nog beslissen of we naar een huisje wilden. Gelukkig waaide de storm over ons heen en konden we in de camper blijven. De campings hier lijken net dieren tuinen met papagaaien, koala's, kangoeroes en verschillende andere vogels.

Morgen gaan we naar Sydney en zullen daar blijven tot 6 april om daarna naar Nieuw Zeeland te vliegen.

Roosmarie, Patrick & kids

Wat we ons eigenlijk afvragen: missen jullie Nederland nog ergens wel? Hoewel er weinig tijd is om erbij stil te staan, kan ik me voorstellen dat jullie er af en toe aan denken.
En jullie hadden in het hele begin er ongeveer een jaar voor staan, gaat het langer worden? Of misschien wel korter?
Geniet er in ieder geval nog erg van En blijf ook het mooie weer deze kant opsturen.

bernard en jenni

ha, wereldreizigers, fijn weer een levensteken. Jullie maken wat mee hoor, al die dieren op de camping en dan die helicopter, wat eng om 3 meter naar beneden te "vallen". Mooie step heb je Tijn. Geniet van alles, wij zijn stiekem al een beetje begonnen met het aftellen.
We missen jullie, kus van ons en de beesten.

Monique

Wanneer komt Tijn weer,vroeg Diede van de week nog!
En als ik jullie mooie verhalen weer lees dan duurt jullie feestje nog heel lang!
Groetjes van de heidedijk.
Dikke knuffels van de kids voor Tijn

Brigitte

Dag Globetrotters!
Zo te lezen en te zien nog geen behoefte om terug te komen! Als ik zo naar de foto's kijk begint het bij mij ook weer heel erg te kriebelen hoor. Heb weer genoten van de verhalen en de foto's en heerlijk zitten lachen. Geniet nog lekker en veel plezier in Sydney. Zal vast bevallen ik ben wel een beetje verliefd geworden op die stad! The Rocks, heel gezellig!!!! Ben heus niet jaloers ofzo hoor....

stephanie

wat een super mooie foto's weer zeg!! ziet er echt gaaf uit!! en wat is tijn gegroeid!!! :) groetjes daar!!