ronaldnancytijn.reismee.nl

Laatste deel zuidereiland Nieuw Zeeland

De weg van Wanaka naar Queenstown was geweldig, ja wat kan ik er nog meer van vertellen als dat ik al gedaan heb. Het blijft allemaal prachtige natuur, waar je bij iedere bocht die je neemt wel foto´s kunt maken en wil maken, helaas is dit niet mogelijk en hebben we beperkt de tijd. Ook Queenstown is een heerlijk relaxte stad waar je je goed kunt vermaken met wandelen eten en een kapper bezoek wat wij hebben gedaan.

Oh ja wij hopen dat iedereen heerlijke paasdagen hebben gehad en een goed koninginnedag. Wij hebben met pasen chocolade eitjes voor Tijn verstopt in de camper, hij was natuurlijk snel klaar met zoeken, de camper is niet zo groot, maar voor hem was het leuk en daar gaat het om. Hij wilde alle eitjes wel op eten s´morgens om 7 uur. Op 1e paasdag mogen ze hier geen alcohol verkopen, wisten wij veel. Gingen heerlijk op een leuk terrasje zitten en bestelde ons een wijntje en appelsap. Appelsap konden ze wel schenken maar wijn daar moesten we ook eten bij bestellen. Je kon geen een gerecht bestellen wilde je 2 alcoholische consumpties dan moest je ook 2 menu´s bestellen. Dit was een beetje te veel het goede, dus op gestaan en dan toen maar naar de ijsco/chocolade boer gelopen voor een heerlijke warme chocolademelk. S´avonds een heerlijke vis schotel gegeten en natuurlijk een heerlijke fles wijn genuttigd.

van hieruit naar Te Anau gereden, waar we van daaruit weer naar Milford Sound hebben gereden een prachtige route naar de fjorden. Onderweg nog gestopt voor de Chasm Watervallen en Miror Lake en nog wat prachtige natuur. Hier kon je een boottocht maken, maar wij hadden gehoord dat Doubtful Sound nog mooier moest zijn. Hier hadden we dus onze zinnen op gezet, helaas was deze boottocht een stuk duurder omdat we niet in een shareroom mochten slapen en dat we in eerste instantie een doubleroom en 1 shareroom moesten boeken, hebben we gewacht met boeken tot de laatste dag. En ja hoor op de laatste dag mochten we uiteindelijk met z´n drieen in een doubleroom met campingbedje voor Tijn slapen en hoefde we Tijn niet eens te betalen. Het was een prachtige ervaring en het eten was overweldigend. Je kon ook een boottocht maken of te kano gaan, we hebben gekozen voor de boot dit moest voor Tijn en Ronald had helemaal geen behoefte om met de kano te gaan, maar ik heb nog steeds spijt dat ik niet met de kano ben gegaan, dus ik moet misschien nog wel een keer terug.

We kwamen de volgende dag om 12 uur aan in Manapouri, waar de camper heeft overnacht en zijn we door gereden naar Dunedin. Hier kwamen we een australisch stel tegen die we ook hadden ontmoet in Australie zelf, zij hadden ook kindje die Tijn ook kende en ze pakten de draad weer op waar ze geeindigd waren. Het mooie van alles is dat de oma van het kindje nu even voor een paar dagen met hun meereisde en de kinderen aan de hand nam en ze overal mee naar toe nam. Deze mensen zijn we verder in Lake Tekapo ook weer tegen gekomen, dus was het weer gezellig. En wat bleek nou Ronald makelaar en zij Jody ook makelaar en allebei gestopt ( hun hadden 2 jaar uitgetrokken om te kijken waar ze wilden wonen en wat ze wilden doen), zij hadden dus nog wel het één en ander te kletsen.

Onderweg naar Lake Tekapo zijn we nog even gestopt om pinquins te zien, helaas kun je deze zien als de zon ondergaat en ja daar hadden we nou ff geen tijd voor, maar ze hadden in het reservaat nog 4 pinquins die niet naar buiten zijn gegaan, dus deze maar ff bezocht. Wederom geweldig om te zien. Het is overgens streng verboden om foto´s te maken. Dus wil je ze in het wild zien moet je ff zelf komen kijken, geweldig om ze op straat te zien lopen. Het meer van Lake Tekapo is ook zo prachtig om te zien.

Van Lake Tekapo zijn we naar Kaikoura gegaan hier kun je walvis spotten. We hadden dit graag gewild was het niet dat het en teveel koste en dat de kaptein kon besluiten als de zee te wild was dat leeftijd van de kinderen omhoog kon gaan en Tijn dan niet mee kon. Dus maar ff het stadje bekeken en op naar Hamner Springs waar 2 dagen heerlijk in warm waterbaden hebben gelegen.

De laatste nacht hebben we in Christchurch doorgebracht en hebben we niks gedaan, dit vooral ivm de aardbeving van febr. het opruimen is nog steeds in volle gang en we wilden geen ramp toeristen zijn. We moesten ook hier weer de camper leeg ruimen en een extra tas kopen om ons spul weer mee te krijgen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat we genoten hebben van Nieuw Zeeland en dat een maand eigenlijk te kort was, dus moeten we nog een keer terug.

We willen Bernard en Jenni wederom bedanken voor de fotoruimte. En bij deze willen we ook zeggen dat we geen fotoruimte meer nodig hebben, we hebben nog heel wat staan. Zo meteen moeten we nog langer weg blijven omdat we nog zoveel fotoruimte hebben. En dat willen we wel, maar dan moeten we sponsors hebben, mocht iemand zich aangesproken voelen, laat het ons weten.

En ja mensen de vraag van velen van jullie, wanneer komen jullie naar Nederland of blijven jullie daar ergens. We komen naar huis, maar nog steeds is het onduidelijk voor onszelf wanneer, we hebben altijd gezegd ergens tussen de 9 en 12 maanden en dit is ook onze leidraad al kunnen we nu wel zeggen dat het eerder dichter bij de 12 maanden komt dan bij 9 maanden.

Hans en Elly

En nu wilde ik toch net foto ruimte sponseren!!!
Ik dacht ook net als jullie,ik wacht tot laatste moment,dan is het goedkoper.
Maar weer leuk verhaal,geniet nog maar ff.

Audrey

Geniet er zo lang mogelijk van.
Groetjes de Effendietjes.

hans blekkink

wat een mooie foto's zeg, een unieke ervaring deze wereldreis. Het is een goede beslissing geweest om het
te doen. Vanuit aalten : stone alone.