De Voorbereidingen
Tot op heden zijn we zover dat het eerste gedeelte is geboekt. De Transmongolieexpress, we vliegen op zondag 29 augustus om 10.15 vanaf Dusseldorf naar Moskou daar verblijven we 3 nachten vervolgens gaan we op 1 september om 21.15 met de TME naar Mongolie waar we5 nachten over doen. Vraag me erg af of Tijn dit vol gaat houden. In Mongolie aangekomen verblijven we3 nachten in een Gerkamp en de laatste dag in een hotel omdat we de volgende morgen om 6.15 weer op het station moeten zijn. Op 11 september komen wij aan in Beijing waar we de eerste 2 nachten een hotel hebben geboekt. Vanaf hier zullen wij ons avontuur zelf uit gaan zoeken.
Inmiddels zijn we ook bezig met de vaccinaties DTP hadden we al en weten ook dat Tijn daar volledig voor beschermd is ondanks dat hij eigenlijk met 3 jaar en 9 maanden een vervolg zou moeten krijgen maar dit mag ook later. Hepetitus A moeten Tijn en Nancy nog het vervolg van krijgen en Ronald is daarmee klaar. We hebben nu allemaal de eerste Hep. B gehad, waarvan we de laatste 4e onderweg moeten halen. Tijn heeft ook al buiktyfus gehad. We zijn nog steeds aan het dubben over Rabies en Malaria en met name bij Tijn tot op heden denken we dat we het niet doen, vooral omdat je in alle gevallen binnen 24 tot 48 uur in het ziekenhuis moet zijn met of zonder vaccinaties.
Ook de reisverzekering is geregeld, wij hebben gekozen voor de reisverzekering van Delta Lloyd. Met deze verzekering kun je 365 dagen achtereen op reis zijn en de voorwaarden waren voor ons goed.
De aanschaf van de uitrusting is inmiddels ook begonnen. Ben er inmiddels wel achter dat voordat je weg bent het een hele duit kost, ik zal proberen om de kosten ( uitrusting, vaccinaties en evt. andere dingen waar ik nu niet op kan komen)voordat we weg zijn op te tellen en dit te laten weten. Dit vooral om toekomstige wereldreizigers een beeld te geven, dit miste ik in vele verhalen die ik heb gelezen. Houd er wel rekening mee dat wij alles nieuw moeten kopen en met 2 volwassenen en een kind reizen.
Ooeeehh het klinkt echt fantastisch!!!
Ik heb me al ingeschreven hoor!
Spannend!!
Liefs en een dikke kus,
Shar.
Ga jullie missen!!!! Goed dat jullie een blog bijhouden! xx
Echt een super reis gaat dit volgens mij worden.
Ben erg benieuwd naar alle spannende verhalen.
Geniet er van en have fun!!!
ps komen jullie in de winter ook nog even langs in Oostenrijk....
Een goede voorbereieding is een must bij zo'n avontuur maar je zult toch voor verrassingen komen te staan: dat hoort er gelukkig ook bij !!
En, leuk dat je mijn salaris sponsort door de verzekering bij Delta Lloyd te sluiten......
Wisten natuurlijk al langer dat jullie dit van plan waren, maar nu gaat het dan ook eindelijk echt gebeuren.
Wij wensen jullie een hele goede reis en erg veel plezier en we blijven natuurlijk op de hoogte via deze site.
We wensen jullie heel veel plezier toe op jullie reis. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar jullie worden zo wel een hele ervaring rijker!
We lezen in ieder geval mee op afstand. En stiekem genieten we ook een beetje mee.
Veel succes met de laatste voorbereidingen!